Inwoners van Westerbork zijn geïnteresseerd in het plaatsen van een warmtepomp. Dan is goede vloerisolatie, die nu gezamenlijk wordt ingekocht, een noodzaak.
Inwoners van Westerbork zijn geïnteresseerd in het plaatsen van een warmtepomp. Dan is goede vloerisolatie, die nu gezamenlijk wordt ingekocht, een noodzaak. Pixabay

Buurtteam organiseert inkoopactie vloerisolatie

Algemeen

WESTERBORK - Een buurtteam van de coöperatie Duurzaam Westerbork organiseert een collectieve inkoopactie voor vloerisolatie, bedoeld voor Börkers die graag aan de slag willen met verduurzaming van hun woning. In het dorp blijkt grote belangstelling te zijn voor warmtepompen. Goede vloerisolatie is dan noodzakelijk.

De interesses van inwoners van Westerbork op het gebied van energiebesparing en andere vormen van verduurzaming zijn in oktober vorig jaar middels een enquête gepeild. Deze enquête was uitgezet door Duurzaam Westerbork, in samenwerking met Buurkracht. Dit is een onafhankelijke stichting die in heel Nederland buurtteams formeert en deze helpt met tips en tools, zoals communicatiemiddelen, een interactief platform en persoonlijke begeleiding. Gemeenten betrekken Buurtkracht regelmatig bij burgerparticipatietrajecten.

Omdat uit de enquête bleek dat er grote belangstelling was voor warmtepompen, organiseerde Duurzaam Westerbork afgelopen november een informatieavond over dit onderwerp. Daar werd de noodzaak van goede vloerisolatie nog eens onderstreept. Een buurtteam van zes Börkers, die zich hadden gemeld om met de uitslag van de enquête aan de gang te gaan, selecteert nu bedrijven die vloerisolatie aanbieden en vraagt offertes voor een collectieve inkoop op. 

Deze offertes worden door het team beoordeeld en getoetst op basis van een aantal criteria. Het bedrijf dat na dit selectieproces met het beste aanbod komt, wordt uitgenodigd voor een informatieavond voor belangstellende dorpsbewoners op 27 mei in De Voorhof in Westerbork.