Onder de deelnemers van de Boerderijen Fietspuzzeltocht rond Beilen wordt dit jaar eenmalig een nieuwe elektrische fiets verloot.
Onder de deelnemers van de Boerderijen Fietspuzzeltocht rond Beilen wordt dit jaar eenmalig een nieuwe elektrische fiets verloot. Eigen foto

Deelnemers Boerderijen Fietspuzzeltocht maken kans op elektrische fiets

Algemeen

BEILEN - De organisatie van de jaarlijkse Boerderijen Fietspuzzeltocht, die op 2e Pinksterdag rond Beilen wordt gehouden, verloot een nieuwe elektrische fiets onder de deelnemers. Deze eenmalige prijs is beschikbaar gesteld omdat dit jaar weer een LaNijTo door Beleef Beilen wordt georganiseerd. Daarnaast zijn er prijzen voor degenen die de meeste antwoorden goed hebben, zowel voor de volwassenen als de kinderen.

De organisatie van de Boerderijen Fietspuzzeltocht heeft weer een aantrekkelijke, 38 kilometer lange fietsroute uitgezet die langs mooie boerenbedrijven rondom Beilen voert. Vorig jaar werd de organisatie onderscheiden met de Waarde Ring van de provincie Drenthe, een onderscheiding voor mensen die zich bijzonder hebben ingezet voor de versterking van de verbinding tussen boer en burger.

De starttijd van de Boerderijen Fietspuzzeltocht is dit jaar iets aangepast. Van 9.00 tot en met 11.00 uur kan worden gestart. Bij voorgaande edities was dat nog tot 12.00 uur. De reden van de wijziging is dat er zo meer tijd is om de route af te leggen. Voor 17.00 uur wordt iedereen weer terug verwacht. Kort daarop begint de prijsuitreiking en wordt de fiets verloot onder degenen die hun antwoordenformulier weer hebben ingeleverd. Aanwezigheid bij de prijsuitreiking is een voorwaarde om te kunnen meedingen naar de prijzen.

De start en finish van de fietspuzzeltocht is bij de manege aan de Hoefslag 20 in Beilen. Deelname kost 7,50 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar doen gratis mee. Deelnemers krijgen een programmaboekje met veel informatie over de te bezoeken bedrijven, met daarin mogelijk ook antwoorden op de gestelde vragen. Verder krijgen ze een uitgeschreven route en een consumptiemunt, die bij de manege kan worden besteed. Bij terugkomst kan er in een gezellige ambiance worden genoten van een drankje, een klein hapje en muziek van Duo Sonic.