In Smilde wordt op 11 mei een hardloopevenement gehouden ter ondersteuning van de Alpe d'Huzes-actie van de zussen Sanne en Robin.
In Smilde wordt op 11 mei een hardloopevenement gehouden ter ondersteuning van de Alpe d'Huzes-actie van de zussen Sanne en Robin. Pixabay

Hardloopevenement Smilde steunt Alpe d’Huzes-actie zusjes

Algemeen

SMILDE - Op initiatief van Marja Rispens van MR Motivation Training uit Smilde wordt er zaterdag 11 mei een hardloopevenement gehouden vanuit Sportcafé Olé in Smilde. De opbrengst komt geheel ten goede aan kankerbestrijding en gaat naar de Alpe d’Huzes-actie van de zussen Sanne (22) en Robin (14), die ze dit jaar houden.

Deelnemers aan de Alpe d’Huzes verwerven donaties in de strijd tegen kanker, in ruil waarvoor ze in juni de Alpe d’Huez beklimmen. Dat gebeurt per fiets, lopend of zelfs rennend. Sanne en Robin gaan de berg lopend en fietsend beklimmen, met hun broer Thomas in het hart. Thomas overleed in 2022, na een drie jaar durende strijd, op 16-jarige leeftijd aan de zeldzame botkanker Ewingsarcoom. 

Over Thomas’ indrukwekkende strijd is een boek uitgebracht met de titel ‘Onmacht, veerkracht, daadkracht’. Hierin is onder meer te lezen hoe het voor de zussen van Thomas allemaal begon met Alpe d’Huzes. Marja Rispens wil de actie van de zussen met het hardloopevenement ondersteunen.

Er wordt op 11 mei gelopen over een afstand van 6, 10, 14 of 21 kilometer. Deelnemers kunnen zich opgeven door een mail te sturen aan marnix.hegen@ziggo.nl, onder vermelding van de te lopen afstand. Het evenement begint om 12.00 uur, de start is om 13.00 uur. Het adres van Sportcafé Olé is Boerenlaan 7A in Smilde.

Meer informatie is te vinden op www.3littlebirds.nl/halve-marathon-voor-alpe-dhuzes.