Bij het spitten van de tuin is een scherpe spade nodig. Vrijwilligers van het Repair Café Westerbork slijpen ook tuingereedschap.
Bij het spitten van de tuin is een scherpe spade nodig. Vrijwilligers van het Repair Café Westerbork slijpen ook tuingereedschap. Pixabay

Repair Café: ook voor tuingereedschap

Algemeen

WESTERBORK - Ook stomp tuingereedschap wordt weer scherp gemaakt door de vrijwilligers van het Repair Café Westerbork. Zij zijn op zaterdag 18 mei van 9.30 tot 12.00 uur aanwezig in het Annie Londo buurthuis. Kapotte huishoudelijke apparaten of kledingstukken repareren ze met plezier. Behalve tuingereedschap kunnen ook messen en scharen worden geslepen.

Door spullen een tweede kans te geven, wordt niet alleen het milieu maar ook de portemonnee gespaard. Reparatie kost niets. Alleen eventueel te vervangen onderdelen komen voor rekening van de inbrenger. De mensen van het Repair Café waarderen een vrijwillige gift in de onkostenpot.

Van inbrengers van kapotte spullen wordt verwacht dat deze schoon worden aangeleverd. Ook is het nodig om bij de reparatie aanwezig te blijven. Zo kan er worden overlegd als dat nodig mocht zijn. Ook kunnen inbrengers een handje helpen door bijvoorbeeld alvast iets los te draaien of tijdens de reparatie even iets vast te houden.

De vrijwillige reparateurs nemen steeds één item in behandeling. Als het druk is en bezoekers een tweede item bij zich hebben, dienen ze weer achteraan in de rij aan te sluiten. Zo worden lange wachttijden voorkomen en kunnen de vrijwilligers zoveel mogelijk mensen helpen. Bij de koffietafel is er altijd ruimte voor een praatje onder het genot van een kop koffie of thee.