De winnaars van het spel HackShield kregen hun prijs op het politiebureau van Hoogeveen overhandigd door digitaal wijkagent Martin Vos.
De winnaars van het spel HackShield kregen hun prijs op het politiebureau van Hoogeveen overhandigd door digitaal wijkagent Martin Vos. Gemeente Midden-Drenthe

Feline wint hoofdprijs in spel HackShield

Algemeen

HOOGEVEEN - De prijsuitreiking van het spel HackShield heeft onlangs plaatsgevonden op het politiebureau in Hoogeveen. HackShield is een online game waarin kinderen van 8 tot 12 jaar spelenderwijs leren omgaan met de gevaren op internet. Het spel werd vanaf februari gepromoot door de gemeenten Midden-Drenthe, De Wolden en Hoogeveen en door de politie.

Kinderen konden punten verzamelen bij het spelen van HackShield en maakten daarbij kans op mooie prijzen. In de gemeente Midden-Drenthe won Feline de hoofdprijs, een Nintendo Switch. Jort werd in Midden-Drenthe tweede en won een cadeaubon van vijftig euro. Alle winnaars kregen daarnaast ook een HackShield-speldje, waarmee ze officieel Cyber Agent zijn geworden. Digitaal wijkagent Martin Vos verzorgde het programma van de prijsuitreiking.

Tijdens het spelen van HackShield leren kinderen over hackers en phishing. Ook thema’s als sexting en cyberpesten komen aan de orde. Door spelenderwijs kennis op te doen over de gevaren op internet, kunnen kinderen zichzelf (maar ook anderen) beter beschermen tegen de risico’s van het online actief zijn.

De politie en de deelnemende gemeenten willen volgend jaar opnieuw een actie starten om kinderen op een bewuste en veiliger manier van internet gebruik te laten maken.