Dankzij de subsidie van de gemeente Midden-Drenthe kan het Zangkoor Muziekvitamine een nieuwe serie zangbijeenkomsten organiseren.
Dankzij de subsidie van de gemeente Midden-Drenthe kan het Zangkoor Muziekvitamine een nieuwe serie zangbijeenkomsten organiseren. Eigen foto

Participatiekoor Muziekvitamine krijgt vervolg

Algemeen

WESTERBORK - Het Zangkoor Muziekvitamine in Westerbork, een participatiekoor speciaal voor mensen met geheugenproblemen, krijgt een vervolg dankzij een bijdrage van de gemeente Midden-Drenthe. Wethouder Rieja Raven heeft het zangkoor een subsidie van 3920 euro overhandigd. Het zangkoor wordt eens per maand in wooncentrum de Kruumten in Westerbork begeleid door muziektherapeut Willeke Borst en welzijnscoach Bettie Vogelzang.

Na vorig jaar een succesvolle eerste serie zangbijeenkomsten te hebben afgerond, zijn Willeke Borst en Bettie Vogelzang op zoek naar nieuwe deelnemers. Mensen die te maken hebben met dementie, een herseninfarct, Parkinson of niet-aangeboren hersenletsel kunnen samen met een buddy deelnemen aan het Zangkoor Muziekvitamine. Van zingen is bekend dat het een gunstige werking op het brein heeft. Uit onderzoek en ervaring is bovendien gebleken dat mentale uitdagingen en sociale contacten positief uitpakken, zeker als er samen wordt gezongen onder begeleiding van een professional. Het participatiekoor is hiervan een voorbeeld. “Samen zingen maakt blij, is een gezonde bezigheid en houdt het brein fit”, aldus Willeke Borst.

De eerste zangbijeenkomst van de nieuwe serie is op woensdag 15 mei van 14.30 tot 16.00 uur in de recreatiezaal van de Kruumten 104 in Westerbork. Van de deelnemers wordt een eigen bijdrage gevraagd van 35 euro voor tien zangbijeenkomsten. Om de betaling te vergemakkelijken wordt hiervoor een formulier voor eenmalige machtiging uitgereikt. Voor meer informatie en opgave kan telefonisch contact worden opgenomen via 0593-333366. Dit is het telefoonnummer van het Derkshoes, bellers kunnen vragen naar Bettie Vogelzang. Per mail is zij bereikbaar op het adres bettie.vogelzang@derkshoes.nl..

Mensen die vervoer nodig hebben, kunnen contact opnemen met het Buurtvervoer Midden-Drenthe via telefoonnummer 0593-729492.