De parkeerplaats achter de sporthal van Westerbork wordt op 2 juni omgetoverd tot het strand van de Copacabana, tijdens de Open Westerborker beachvolleybal kampioenschappen.
De parkeerplaats achter de sporthal van Westerbork wordt op 2 juni omgetoverd tot het strand van de Copacabana, tijdens de Open Westerborker beachvolleybal kampioenschappen.

Open beachvolleybal kampioenschappen in Westerbork

Algemeen

WESTERBORK - De Open Westerborker beachvolleybal kampioenschappen worden op zondag 2 juni gehouden achter de sporthal De Börkerkoel aan de Oude Beilerweg 27 in Westerbork. Het toernooi vindt plaats op de bestaande beachvolleybalvelden en op extra velden op de parkeerplaats, die worden aangelegd door Huizing Cultuurtechniek uit Zwiggelte.

De open kampioenschappen beachvolleybal beloven weer een groot sportief evenement te worden. Vorig jaar deden 150 spelers mee. Iedereen is welkom om aan het toernooi deel te nemen: teams van sportclubs, buurtverenigingen en vriendengroepen, bijvoorbeeld. Teams hoeven niet per se uit Westerbork afkomstig te zijn.

Inschrijvers kunnen kiezen uit de categorie competitief, met twee spelers, of de categorie recreatief met vier spelers en maximaal twee wissels. Bij voldoende inschrijving wordt er gespeeld in de categorieën jeugd (13 tot 17 jaar), heren, dames en gemengd. Teams kunnen zich voor 10 mei opgeven via de site www.zomeractiviteiten.nl. Snelheid is geboden want in verband met de beperkte ruimte geldt: vol is vol.

De eerste wedstrijden starten rond 9.00 uur. Rond 16.30 uur wordt het beachvolleybal toernooi afgesloten met een gezamenlijke barbecue voor de deelnemers en met live muziek voor de deelnemers en het publiek. Voor kinderen onder de 13 jaar zal er voldoende vermaak zijn. Zondag 2 juni belooft zo een echte familiedag ‘op het strand’ te worden.

De organisatie is in handen van stichting Zomeractiviteiten Westerbork, VKW, Quinto en SVWW. Restaurant de Turfsteker uit Westerbork zorgt met een pop-up terras voor de catering. De kosten voor deze dag zijn 15 euro per persoon. Daarbij is de barbecue met muziek inbegrepen. Voor de jeugd bedragen de kosten vijf euro per persoon. De betaling is te voldoen op de dag zelf.