Inwoners van Smilde kunnen nog tot 1 juni bij Oons Huus terecht met vragen op het gebied van welzijnswerk. De pilot stopt daarna.
Inwoners van Smilde kunnen nog tot 1 juni bij Oons Huus terecht met vragen op het gebied van welzijnswerk. De pilot stopt daarna. Pixabay

Oons Huus in Smilde stopt per 1 juni

Algemeen

SMILDE - De gemeente Midden-Drenthe stopt met ingang van 1 juni met de pilot Oons Huus in het Dorpshuis van Smilde. De pilot, die in oktober 2022 van start ging, was bedoeld om de gemeentelijke dienstverlening dichter bij de inwoners te brengen. Behalve de gemeente namen ook Welzijnswerk Midden-Drenthe, de Sociaal Raadsvrouw (Sedna) en Actium deel in de pilot.

Na evaluatie bleek dat een aantal zaken goed werkten, zoals hulp bij inkomen, werk en onderwijs. Ook werd veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een afspraak te maken met de Sociaal Raadsvrouw. Naar hulp van Welzijnswerk Midden-Drenthe en Actium was echter niet veel vraag.

Ook na het stoppen van de pilot Oons Huus blijft het mogelijk om in het Dorpshuis een afspraak te maken met de Sociaal Raadsvrouw en met medewerkers van de gemeente (bijvoorbeeld van het team Inkomen, Werk en Onderwijs). Voortaan zullen Welzijnswerk en Actium echter op andere plekken in Smilde zijn te vinden. De naam Oons Huus wordt na 1 juni niet meer gebruikt.

Voor alle andere afspraken met de gemeente kunnen inwoners van Smilde vanaf 1 juni in het gemeentehuis in Beilen terecht. Inwoners die vragen hebben over het stoppen van de pilot kunnen terecht op de gemeentelijke website of bellen met 0593-539222.