Een stenen winkel biedt een onvervangbare koopervaring en maakt het dorp een stukje mooier. Ter ondersteuning van winkeliers wordt in Westerbork van 13 tot en met 19 mei de Week van de Stenen Winkel gehouden.
Een stenen winkel biedt een onvervangbare koopervaring en maakt het dorp een stukje mooier. Ter ondersteuning van winkeliers wordt in Westerbork van 13 tot en met 19 mei de Week van de Stenen Winkel gehouden. Pixabay

Week van de Stenen Winkel in centrum van Westerbork

Algemeen
Deelnemende winkeliers lopen rondje mee in modeshow op vrijdagavond

WESTERBORK - Elf winkels in het centrum van Westerbork doen van maandag 13 tot en met zondag 19 mei mee aan de Week van de Stenen Winkel. Dit initiatief is drie jaar geleden landelijk opgezet en bedoeld om zelfstandige winkeliers te steunen. Door de lockdowns en de opkomst van online shoppen hebben veel winkels het moeilijk.

De winkeliers in Westerbork doen dit jaar voor het eerst mee. Renate Nijland van DA Drogisterij La Sante nam daarin het voortouw. “De Week van de Stenen Winkel is niet alleen bedoeld om lokale winkels te ondersteunen, maar ook om hun kracht te vieren”, zegt ze. “Stenen winkels maken het dorp een stukje mooier. Ze bieden de gelegenheid om lekker in je eigen omgeving te shoppen. Je kunt producten zien, proeven of aanraken. Winkeliers kunnen je adviseren. Online is dat contact er niet.”

De deelnemende winkels bevinden zich, op drie zaken na, aan het Van Weezelplein: Bakker Pepping, Beautystudio Judith, Bij Mijke, DA Drogisterij La Sante, Haarstudio Bork, Hilbrands, Modique en Puur Wassen. Ook Dobben Wooncentrum, Drankenspeciaalzaak Vinke en Just Mart aan de Hoofdstraat doen mee aan de Week van de Stenen Winkel.

De hele week houden deze elf winkels actie. “Iedere zaak geeft daaraan op zijn eigen wijze invulling”, zegt Renate Nijland. “Het wordt een heel bijzondere winkelweek, die opbouwt naar de gezamenlijke koopavond op 17 mei. Alleen de zaken van Pepping en Dobben zijn dan gesloten. De bakker is die avond aanwezig bij Hilbrands, het wooncentrum staat met interieurspulletjes bij de DA.”

Bij mooi weer is er tijdens de koopavond op het voetpad voor Modique en Bij Mijke een modeshow, waarbij vijftig rijk gevulde goody-bags met producten van de deelnemende winkels worden verloot. Bij slecht weer is de modeshow in het pand van Hilbrands. Elke ondernemer loopt op de catwalk een rondje mee.